به گزارش قدس آنلاین، سازمان هواشناسی از ورود دو سامانه هوای ناپایدار به کشور نیز خبر داده است.
بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، سامانه اول مربوط به تشدید فعالیت سامانه نسبتا سرد بارشی از سهشنبه (۲۵ آبان) تا چهارشنبه (۲۶ آبان) است. نوع مخاطره این سامانه بارش برف، مه آلودگی و احتمال کولاک برف و منطقه اثر آن در روز سهشنبه شامل همدان، خراسان شمالی، نیمه شرقی اردبیل، شمال کرمانشاه، نیمه شمالی خراسان رضوی و ارتفاعات استانهای گیلان، مازندران، گلستان، سمنان، تهران، البرز، قزوین، اصفهان و نیمه شرقی لرستان و در روز چهارشنبه شامل خراسان رضوی و ارتفاعات سمنان، گلستان، مازندران و شرق تهران است.
اثر مخاطره این سامانه، لغزندگی معابر عمومی، کاهش دید، اختلال تردد در جادهها، بهویژه در عبور از گذرگاههای کوهستانی و گردنهها، تاخیر یا احتمال لغو پرواز، مسدود شدن مسیرهای روستایی سردسیر است.
اجتناب از تردد غیر ضروری در جادهها، همراه داشتن تجهیزات زمستانی هنگام سفر، آمادگی راهداریها و شهرداریها جهت نمک پاشی و برفروبی، پرهیز از صعود به ارتفاعات و مدیریت در مصرف انرژی از جمله توصیههای سازمان هواشناسی کشور است.
بر پایه این گزارش، سامانه دوم بارشی از روز سهشنبه تا چهارشنبه فعال می شود که به بارش برف و باران و مه گرفتگی منجر خواهد شد.
منطقه اثر این سامانه روز (سهشنبه) گیلان، مازندران، گلستان، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد و در روز (چهارشنبه) اصفهان، چهارمحال و بختیاری، مرکزی، لرستان، گلستان، مازندران، نیمه جنوبی قم و نیمه شمالی یزد است.
سازمان هواشناسی گزارش داد که تاثیر مخاطره این سامانه شامل لغزندگی معابر عمومی، اختلال در تردد شهری و جادهای، آبگرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانهها و کاهش دید است.
بر این اساس، پرهیز از سفرهای غیرضروری، بازگشایی آبروها و دهانه پلها، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی، عدم جابجایی عشایر، همراه داشتن تجهیزات زمستانی و اطمینان از میزان سوخت خودرو توصیه میشود.
نفوذ سامانه پرفشار و هوای سرد به کشور
این سازمان همچنین با صدور یک هشدار سطح زرد هواشناسی، از ورود دو سامانه هوای ناپایدار دیگر نیز خبر داد.
سامانه اول بارشی از روز سهشنبه تا چهارشنبه وارد کشور می شود که بارش برف یا باران را به دنبال دارد.
منطقه اثر این سامانه(سهشنبه) کردستان، ایلام، خوزستان، نیمه جنوبی کرمانشاه، شمال و غرب فارس، شمال بوشهر، نیمه شمالی یزد، تهران، قزوین، البرز، غرب سمنان و قم، و چهارشنبه خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سمنان، نیمه شمالی کرمان، شمال و شرق خوزستان، نیمه جنوبی یزد و نیمه شمالی قم است.
اثر مخاطره این سامانه احتمال جاری شدن روان آب، احتمال آبگرفتگی معابر، لغزندگی جادهها همراه با کاهش دید بویژه در گذرگاههای کوهستانی، احتمال بالا آمدن سطح رودخانهها و احتمال تاخیر در پروازها خواهد بود.
سامانه دوم مربوط به سامانه پرفشار و هوای سرد است که از روز سهشنبه تا پنجشنبه در شمال غرب و غرب و مرکز و شمال شرق و شرق کشور وارد کشور می شود.
نوع مخاطره این سامانه در روز سه شنبه و چهارشنبه کاهش ۶ تا ۱۲ درجه ای دما و در اردبیل و استانهای ساحلی دریای خزر است. روز چهارشنبه تا پنجشنبه نیز کاهش ۶ تا ۱۲ درجهای دما در شمال شرق و شرق کشور و کاهش ۴ تا ۸ درجهای دما در غرب، نواحی مرکزی کشور و در استانهای جنوبی رشته کوه البرز (قزوین، البرز، تهران و سمنان) پیش بینی می شود.
بر پایه این گزارش، تاثیر این سامانه، افت فشار گاز و افزایش مصرف انرژی و احتمال خسارت به محصولات و ماشین آلات کشاورزی در اثر سرد شدن هوا خواهد بود.
بنابراین مدیریت در مصرف حاملهای انرژی، احتیاط در تردد جادهای و فعالیتهای کوهنوردی، جابجایی محصولات برداشت شده باغی و زراعی به انبار، استفاده از ضد یخ در رادیاتورها و اتخاذ تمهیدات دیگر جهت پیشگیری از خسارات کشاورزی توصیه میشود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/
نظر شما